Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: 3. generation - Hvabehar?

3. generation - Hvabehar?

3. generation - Hvabehar?

Når vi skriver at vi er 3. generation OMEGA 3, hvad betyder det så egentlig?

 Advarsel - dette bliver måske en smule nørdet / teknisk, men det er faktisk vigtigt læsning hvis du vil kende baggrunden for dit valg af omega-3.

Fødekæden

Zooca® Original er en uraffineret olie fra zooplankton, altså en olie lavet fra en ressource nederst i fødekæden, eller på fagsprog - et lavt trofisk niveau. Forskere over hele verden er enige om at vi mennesker skal prøve at spise (præcis i den kendte kostpyramide) mest fra de laveste trofiske niveauer og mindst fra de højeste.

Hvorfor det kan være bedre at spise fødevarer fra lavere trofiske niveauer:

  • Fødevarer fra lavere trofiske niveauer, såsom frugt, grøntsager, plankton, alger, korn og bælgfrugter, er ofte rige på en bred vifte af næringsstoffer, såsom vitaminer, mineraler og antioxidanter, som kan hjælpe med at opretholde en sund og afbalanceret kost.

  • Produktionen af fødevarer fra højere trofiske niveauer, såsom kød, fisk og mejeriprodukter, kræver ofte flere ressourcer, såsom vand, foder og energi, og kan have en negativ indvirkning på miljøet, herunder bidrage til klimaforandringerne.

  • At spise fødevarer fra lavere trofiske niveauer kan være mere miljøvenligt, da disse fødevarer kræver færre ressourcer at producere.

  • At spise en kost, der er rig på fødevarer fra lavere trofiske niveauer, kan også hjælpe med at diversificere og stabilisere fødevareproduktionen og mindske afhængigheden af ​​kødproduktion, som kan være en belastning på naturressourcer og miljøet.

  • Endelig kan at spise en kost, der er rig på fødevarer fra lavere trofiske niveauer, også hjælpe med at fremme biodiversitet og bevarelse af økosystemer, da disse fødevarer ofte kræver mindre areal til dyrkning og har mindre negativ påvirkning på naturlige habitater.

Og det er præcis hvad du gør ved at vælge Zooca® Original. Det er et omega-3 tilskud der høstes fra en nærmest uudtømmelig ressource af plankton.

GOED betegner da også voks-ester olien fra Zooca som 3. generation. 

Generations-betegnelsen bruges af GOED (Det overordnede organ, som kontrollerer og regulerer omega-3 til human konsum - https://goedomega3.com/ ) til at beskrive kvaliteten af olien.

Kvaliteten deles op på følgende måde:

💜 1. generation: Tran og raffineret fiskeolie, - altså levertran og fiskeolie  som vi i Danmark brugte et par generationer tilbage. Typisk udvundet af torskelever og hel kværnet fisk. Tran og fiskeolie er en triglycerid olie.

 

💜 2. generation: Krill olie og olie fra alger. Krillolie er en fosfolipid. Næsten altid behandlet med skrapt kemi (f.eks kaustisk soda). Lavet på hel kværnet krill fra havområderne omkring sydpolen. Algeolie er som fiskeolie en triglycerid. 

 

💜 3. generation: Planktonolie lavet på ikke raffineret zooplankton. Plankton olie er en voks-ester (ikke hverken triglycerid eller fosfolipid) som gør optagelsen i kroppen langsommere og mere virkningsfuld. Indtil nu er det kun Zooca, som har denne betegnelse.

Vidste du, at fiskene, som vi i årevis har fået vores omega-3 fra, som os faktisk heller ikke er i stand til at danne omega-3 selv? De får det ligeledes fra alger eller plankton...

Read more

Vidste du at den største kilde til omega-3 ikke stammer fra fisk?

Så mange kapsler omega-3 skal du have

Omega-3 er et af de mest populære kosttilskud på markedet. Det skyldes, at omega-3 fedtsyrerne er nødvendige stoffer for kroppen, som skal tilføres enten gennem vores kost eller som kosttilskud. D...

Læs mere
PFAS omkring os

PFAS omkring os

I disse dage hører vi nærmest dagligt om nye fund af PFAS og forurening af vores grundvand, jord og ikke mindst fødevarer. Og lad os slå fast med det samme - PFAS er overalt. Det er ikke længere et...

Læs mere